Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je bivši predsednik države Milo Đukamović početkom sedmice dao „Anteni M“, saopštila je "Vijestima" rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Medenica je u odgovoru navela da je Uprava policije dostavila tom tužilaštvu na ocenu intervju Đukanovića radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od „Antena M“ pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke“, navela je Medenica, pišu Vijesti.

Govoreći o poslednjim hapšenjima aktuelnih i bivših funkcionera, Đukanović je u intervjuu Anteni M rekao da “živimo u jako zatrovanoj atmosferi”, koja pokazuje “da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti”. Naveo je da na to upozorava zato što je crnogorsko društvo – “društvo osvetnika”.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kaže da to nije karakteristično “samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta”, već da se treba prisetiti da “u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”.

“E, ko to ne zna, taj ne razume kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako greši ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sutra”, poručio je Đukanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare