Foto:Tanjug/Justin Tallis/Pool via AP

Nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan Markl izneli niz optužbi na račun britanske kraljevske porodice, uključujući i optužbu za rasizam, oglasio se Harijev brat, princ Vilijam.

Pročitajte još:

Vilijam je prvi član kraljevske porodice koji se javno oglasio o optužbama za rasizam i rekao da još nije razgovarao sa svojim bratom, ali da će uskoro to učiniti.

„Mi nismo rasistička porodica“, rekao je kratko Skaj Njuzu Vilijam dok je sa suprugom Kejt Midlton obilazio jednu školu u istočnom Londonu.

Bakingemska palata oglasila se šturim saopštenjem u kome navode da su rastuženi zabrinjavajućim optužbama na njihov račun, ali da će se njima pozabaviti u svoja četiri zida.

Mediji su danas preneli i da je kraljica Elizabeta namerava da lično kontaktira unuka i njegovu ženu i pokuša da izgladi stvar.

Posle bombastičnog intervjua poznatoj TV voditeljki Opri Vinfri, kada su Megan i Hari rekli da su neki, neimenovani, članovi kraljevske porodice bili zabrinuti koje će boje kože biti njihov prvenac Arči, jer je Markl dete iz mešovitog braka, Vinfri je otkrila da joj je Hari nezvanično rekao da kraljica Elizabeta i njen suprug, princ Filip nisu bili ti koje je brinula Arčijeva boja kože.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram