Megan
Megan Markl; Foto: CBS / Ferrari / Profimedia

Bakingemska palata saopštila je danas da su navodi o rasizmu koje su izneli vojvoda i vojvotkinja od Saseksa zabrinjavajući i da će se pozabaviti njima u narednom periodu. Članovi kraljevske porodice su rastuženi zbog teškog perioda kroz koji su prošli princ Hari i Megan Markl, ali navode da "se sećanja mogu razlikovati".

„Pitanja o rasi koje su pokrenuli Megan i Hari su zabrinjavajuća i porodica će se njima baviti privatno“, navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

„Rastužilo nas je kada smo čuli koliko su izazovne poslednje godine bile za Harija i Megan“, piše Palata i dodaje da će „Hari, Megan i Arči uvek biti veoma voljeni članovi porodice“.

Ovo saopštenje stiže dva dana nakon što su Megan Markl i princ Hari u intervjuu sa Oprom Vinfri saopštili da su neki članovi kraljevske porodice brinuli koliko taman će biti njihov sin Arči. Arči potiče iz mešovitog braka, obzirom na to da mu je majka meleskinja, a kraljevska porodica zbog toga nije bila oduševljena.

Palata, iako rastužena, navodi da „se sećanja mogu razlikovati“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Megan Markl je rekla da njen sin nije dobio titulu princa, obezbeđenje i ostale privilegije koje uz to idu, ne jer ona to nije želela, već zato što je tako odlučila porodica. Na pitanje Opre Vinfri da li rasa odigrala ulogu, Markl je odgovorila da je bilo pitanja o tome.

„Bilo je brige o tome koliko tamna će biti njegova koža“, rekla je Markl, a kada je upitana ko je vodio te razgovore, nije želela da otkriva identitet, jer će to „naškoditi reputaciji te osobe“.

Razgovori su vođeni sa njenim mužem Harijem, koji je potvrdio njene navode, ali ni on nije želeo da otkrije imena, ali je istakao da se ne radi o kraljici Elizabeti i princu Filipu.

Bakingemska palata je ovim povodom saopštila da se „sećanja mogu razlikovati“, ali su pitanja pokrenuta u emisiji Opre Vinfri shvaćena ozbiljno.

Intervju je sinoć emitovan u Velikoj Britaniji, a prethodno veče ga je u Americi pogledalo 17 miliona ljudi.

Princ Čarls danas je izjavio da nema komentar da optužbe njegovog sina i snaje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar