Svetozar Marović Foto: Newsmax Adria/YT/Adria Tv Montenegro

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ispitaće navode iz pisma Svetozara Marovića, koji je javno pitao predsednika Crne Gore Mila Đukanovića ko je od njih dvojice ruskom oligarhu Olegu Deripaski prodao zemljište na crnogorskom primorju i oštetio državu za više od 100 miliona evra, nezvanično je rečeno "Vijestima" iz tužilaštva.

„Proverićemo navode o prodaji zemlje, a ukoliko za ostalo što je pomenuo Marović predmeti nisu formirani, i oni će biti“, rečeno je „Vijestima“.

Bivši predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović poručio je Đukanoviću da treba da se stidi i da on nije nedostupan pravdi u Crnoj Gori već se leči od nepravde i od montiranih procesa.

On je u pismu optužio Đukanovića da je doveo ruskog tajkuna Olega Deripasku u Crnu Goru, da „mu je prodao zemlju od 500.000 kvadratnih metara sa pogledom na more, po 10 evra“ i oštetio Crnu Goru za 100 miliona evra.

Marović je tako reagovao na navode predsednika Crne Gore povodom odluke Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da mu uvede ekonomske sankcije.

Svetozar Marović je 2015. godine uhapšen, a sredinom 2016. nagodio se sa crnogorskim specijalnim tužilaštvom da odsluži kaznu od tri godine i 10 meseci zatvora. Pristao je i da opštini Budva vrati 1,1 milion evra, kao i da uplati 100.000 evra u humanitarne svrhe.

Marović je, međutim, samo par dana pošto je pušten iz pritvora u maju 2016. otišao u Beograd i više se nije vraćao u Crnu Goru. Zvaničan razlog bilo je psihijatrijsko lečenje zbog depresije. Za njim je raspisana poternica.

Marović i Đukanović su decenijama bili najbliži politički saradnici.

***

BONUS VIDEO: Abazović: Ako se Đukanović povuče iz politike, to će biti dobro za Crnu Goru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar