Andrija Mandic
Andrija Mandić Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je danas da on lično neće biti deo nove vlade, ali da bi DF trebalo da bude u njoj. Mandić je za Adria TV najavio da će DF inicirati razgovore unutar dosadašnje parlamentarne većine i dodao da očekuje da to urade i drugi.

Mandić je rekao da je Vlada Zdravka Krivokapića pala zbog odnosa unutar nje, a najavio je i da će se DF solidarisati sa protestima Demokratske Crne Gore.

Osim zahteva NSD koji podrazumevaju traženje vanrednih izbora i tehničku vladu koja bi pripremila te izbore, Mandić je rekao da se Politički savet partije bavi i temom zaustavljanja diskriminacije srpske nacionalne zajednice, kojoj, kako navodi, pripada svaki treći građanin Crne Gore.

Ocenio je da predsednik Crne Gore Milo Ðukanović igra igru razbijanja parlamentarne većine i poručio da mu DF neće biti partner u tome.

„Demokratska Crna Gora je zakazala protest za sutra. Zakazali su ga kao partijski protest, nisu se konsultovali sa nama, nisu razgovarali da to zajednički organizujemo. Mi ćemo, svakako, iskazati solidarnost, i naši poslanici će otići da iskažu solidarnost i tako ćemo pokazati da smo solidarni u jednoj nepravdi koja se nanosi jednoj političkoj organizaciji“, rekao je Mandić.

On smatra da protesti treba da budu narodni.

„Da proteste organizuje Organizacioni odbor sastavljen od svih političkih stranaka, da oko zahteva protesta treba da se dogovorimo i da izađemo sa konkretnim ciljevima“, rekao je Mandić.

Kazao je i da mu je žao što DF nije imao priliku da bude deo izvršne vlasti, jer bi, kako navodi, videli kakva bi to bila razlika.

Mandić je naglasio da će mu biti žao ako u novoj vladi ne dobiju tu priliku.

Podsetimo, 4. februara poslanici crnogorske Skupštine izglasali su nepoverenje Vladi Zdravka Krivokapića a naknadno je dužnosti razrešen i predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Inicijativa za smenu vVade potekla je od vicepremijera Ditana Abazovića koji je  17. januara na konferenciji za novinare predstavio plan o formiranju manjinske Vlade. Kako je tada istakao, aktuelnoj Vladi je neophodna rekonstrukcija, kao i ulazak manjinskih partija.

BONUS VIDEO: Abazović – Belivukova klan nije mogao da naraste bez podrške

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar