Milan Knežević i Zdravko Krivokapić. Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, Filip Krainčanić/Nova.rs

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je da su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović u Ostrogu formirali savez protiv tog bloka, kao i da su oni odgovorni za aktuelnu političku krizu u Crnoj Gori.

Knežević je podsetio na izbornu noć 30. avgusta kada je na desetine građana pevalo na ulicama „Nek’ se čuje sa nebesa, nema više DPS-a“ i poručio da „izgleda da je to samo bio san letnje noći“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Sad se peva ‘Nek se čuje sa nebesa, sve je više DPS-a, više supe manje mesa“, kazao je Knežević.

On smatra da su krivci za ovu situaciju „ovde neprisustvujući“ Zdravko Krivokapić i njegov „albanski brat“ Dritan Abazović, „koji su napravili savez protiv DF-a u manastiru Ostrog“, prenele su Vijesti.

„Nije Dritan kriv, jer smo ukazali da Dritan neće štititi interese Srba. Nama je kriv Zdravko Krivokapić, čovek kojeg smo zajedno sa SPC episkopima i sveštenicima, kao totalnog anonimusa, izvukli iz prašnjavag kabineta i postavili ga da bude prvi na izbornoj listi“, kazao je Knežević. On je rekao da su upravo oni „ovakvi kakvi su – ćelavi, krezubi, sa šarafima…“ pobedili DPS Mila Đukanovića.

Foto: Printscreen Tanjug/Video

„Tada su znali s kim idu u koaliciju…i umesto da 30. avgusta razgovaramo o pomirenju, desilo se da je naš nosilac liste ujutro sa buketom cveća otišao kod jedne amabasdorke i tamo poljubio vrata. Nekoliko dana nakon toga je potpisao sporazum sa ostalim liderima većine, Abazovićem i Bečićem, bez konslutacija sa liderima iz koalicije Za budućnost Crne Gore“, rekao je Knežević.

Tada je, kako je naveo, Krivokapić poručio da više nije sa njima.

BONUS VIDEO Krivokapić: Od sutra više neću biti premijer, to je već dogovoreno

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram