Bojko Borisov Foto: Dimitar KYOSEMARLIEV / AFP / Profimedia

Neposredno nakon što je danas priveden bivši premijer Bugarske Bojko Borisov, advokat Milan Antonijević oglasio se na Tviteru i istakao jednu interesantnu činjenicu: Šest sati pre nego što je Borisov priveden, Bugarsku je posetila prva evropska tužiteljka za borbu protiv korupcije Laura Koveši, Rumunka koju britanski Gardijan opisuje kao "maksimalno istrajnu u borbi, ne mareći ni za šta i ni za koga“.

Sudeći po tvitu koji je uz dve fotografije objavilo Evropsko javno tužilaštvo (EPPO), rumunska tužiteljka Laura Koveši posetila je Bugarsku danas oko 14 časova.

„Danas se glavni evropski tužioc sastao sa (Bugarskim) ministrom unutrašnjih poslova Raškovom i ministarkom pravde Iordanovom, a posetila je i generalnog tužioca Geševa“, piše EPPO.

Nekoliko sati kasnije, u Bugarskim medijima pojavile su se vesti o hapšenju bivšeg bugarskog premijera Bojka Borisova i nekoliko njegovih stranačkih kolega, što je advokat Milan Antonijević povezao sa posetom Koveši i to putem Tvitera podelio sa javnošću:

„Danas u dva popodne Laura Koveši posetila je Bugarsku, a hapšenja Borisova i drugih počela šest sati kasnije“.

Podsećamo, Borisov i njegove kolege privedeni su danas tokom specijalne operacije bugarske policije u saradnji sa Evropskim javnim tužilaštvom, javio je bugarski list Marica.

Zajedno sa bivšim premijerom privedeni su i bivši ministar finansija Vladislav Goranov kao i bivša šefica odbora za budžet Menda Stojanova i bivša šefica službe za informisanje vlade Sevdalina Arnaudova.

***

Bonus video: Na teritoriji Vranja i Novog Sada uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare