Sebastijan Kurc Sebastian Kurz
Sebastijan Kurc Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc objavio je na svom Tviter nalogu da je počastvovan što će se pridružiti organizaciji Evropski savet za toleranciju i pomirenje (ECTR) kao kopredsedavajući zajedno sa bivšim britanskim premijerom Tonijem Blerom.

Kurc je u objavio naveo da Evropski savet za toleranciju i pomirenje ima dugu istoriju borbe protiv ekstremizma, antisemitizma i za jačanje tolerancije širom Evrope što su, kako je istakao, njemu veoma važni ciljevi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na svom zvaničnom portalu, Evropski savet za toleranciju i pomirenje navodi da su nevladina i nepartijska organizacija osnovana 2008. godine, kao savetodavno telo za promociju tolerancije, pomirenja i obrazovanja na međunarodnom nivou.

U svoje zadatke ubraja i „negovanje razumevanja i tolerancije među narodima različitog etničkog porekla, edukaciju o tehnikama pomirenja, praćenje šovinističkog ponašanja, kao i predlaganje inicijativa i zakonskih rešenja za podršku tolerancije“.

Radi se o organizaciji koja je 2012. godine dodelila Evropsku medalju za toleranciju tadašnjim predsednicima Srbije i Hrvatske Borisu Tadiću i Ivi Josipoviću.

Osim Blera koji je trenutno predsedavajući Odbora ECTR, članovi te organizacije su i bivši slovenački predsednik Milan Kučan, bivši španski premijer Hoze Marija Asnar i bivši vicekancelar Austrije Erhard Busek.

BONUS VIDEO Otpočeo tronedeljni lokdaun u Austriji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare