Protesti protiv kovid restrikcija u Izrael
Protesti protiv kovid restrikcija u Izraelu Foto:RONALDO SCHEMIDT / AFP / Profimedia

Izraelski protestni konvoj inspirisan demonstracijama protiv kovid restrikcija u Kanadi kretao se danas duž glavnog autoputa koji povezuje Tel Aviv i Jerusalim. Demonstranti traže od nadležnih da ukinu ograničenja i restrikcije uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Desetine vozila stiglo je do zgrade parlamenta u Jerusalimu sa polaznog mesta protesta otprilike na sredini puta između dva grada, prenosi Rojters.

Nemotorizovani demonstranti stajali su na nadvožnjacima i raskrsnicama na autoputu i pozdravljali protestnu auto-kolonu nazvanu „Konvoj slobode“.

Na jednom transparentu je ispisana poruka „Sloboda ne izgleda ovako“ i fotografija devojke sa maskom preko lica.

Ispred parlamenta u Jerusalimu demonstranti su trubili, udarali u bubnjeve i pozivali nadležne da ukinu ograničenja i restrikcije uvedene zbog pandemije.

„Svi smo se okupili ovde radi slobode, jer već dve godine ceo ovaj svet ludi zbog svih zabrana i svega što nam zabranjuju da živimo slobodni kao što smo rođeni“, izjavio je izveštaču Rojtersa jedan demonstrant.

Protesti „Konvoj Slobode“ raširili su se po svim delovima sveta. Demonstracije su počele kao pobuna kanadskih kamiondžija protiv obavezne vakcinacije i oštrih antikovid mera, ali sa vremenom postaju sve radikalnije, pa je policija u gradovima od Pariza do Novog Zelanda primorana da proteste razbija vodenim topovima i da na ulice izvodi oklopna vozila.

BONUS VIDEO: Protest kamiondžija u Kanadi protiv obavezne vakcinacije i mera


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar