Stiven Metjuz Foto: Denver Police Department

Stefan Metjus, bivši kardiolog iz Denvera u američkoj državi Kolorado, osuđen je na 158 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za niz nasilnih zločina nad desetinama žena.

U periodu između 2019. i 2023. godine, Metjus je drogirao i seksualno napadao žene koje je upoznavao putem aplikacija za sastanke kao što su Hinge i Tinder. Njegovi zločini su izašli na videlo kada je jedna od žrtava prijavila napad nakon zajedničkog izlaska, što je ohrabrilo druge žene da se jave.

Namamio žene preko Tindera Porota je u avgustu utvrdila da je Metjus dovodio žene u svoj dom u zapadnom Denveru, gde im je stavljao drogu u pića. Mnoge žrtve su posvedočile da imaju samo fragmentarna sećanja na događaje posle konzumiranja pića, a neke su se probudile tek kada su shvatile da ih Metjus seksualno napada.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom suđenja u julu 2024. godine, 11 žrtava je opisalo posledice koje su pretrpele, uključujući gubitak svesti i simptome posttraumatskog stresnog poremećaja. Sudija Erik Džonson je istakao Metjusovu opasnost po društvo, dok je državni tužilac Bet Meken pohvalila hrabrost žrtava koje su doprinele pravdi.

U obrazloženju presude, navedeno je da se time šalje snažna poruka da će pravosudni sistem odlučno zaštititi žrtve i strogo kazniti ovakva krivična dela.

BONUS VIDEO: Devojčica mesecima trpela nasilje vršnjaka: Sve kulminiralo seksualnim zlostavljanjem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare