Džastin Trudo Foto: REUTERS/Blair Gable

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je danas da je njegova Liberalna partija postigla sporazum sa opozicionom Novom demokratskom partijom o ostanku na vlasti do 2025. godine.

„Ovo znači da tokom ovog neizvesnog vremena vlada može da funkcioniše predvidljivo i stabilno, predstavi i sprovodi budžete i obavlja usluge za Kanađane“, rekao je Trudo.

Pročitajte još:

Trudoova Liberalna partija ponovo je dobila izbore u septembru, ali nije uspela da osvoji većinu mesta u parlamentu i mora da se osloni na opoziciju kako bi mogla da usvoji zakon.

Levičarska partija NDP podržaće Trudoove liberale u zamenu za dogovore o planovima za farmaceutsku i stomatološku negu, ali neće imati članove u Trudoovom kabinetu.

„Dogovorili smo se da radimo zajedno. Radi se o fokusiranju na ono oko čega se slažemo umesto na ono oko čega se ne slažemo“, rekao je Trudo.

Trudo bi mogao ponovo da se kandiduje za sledeće izbore, koji moraju biti održani do 2025. godine iako šira javnost u to sumnja jer bi na vlasti bio 10 godina, njegova popularnost pada, a raste animozitet na zapadu Kanade.

Bonus video: Drama u Kanadi: Kamiondžije blokirale važan most, zatvoreni Ford i Tojota

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar