Hajnc Kristijan Štrahe
Hajnc Kristijan Štrahe Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Bivši austrijski kancelar Hajnc Kristjan Štrahe bio je na jahti koja je planula kod Biograda u Hrvatskoj. Štrahe je široj javnosti postao poznat 2017. godine kada se našao u centru afere "Ibica".

Pročitajte još:

On je jednom prilikom Hrvatsku nazvao „sra*em“, prenosi 24sata.

To mu se sada možda obilo o glavu, jer se, kako je on objavio na svom Fejsbuk nalogu bio pozvan da se sa svojom starijom decom i još dve porodice prijatelja na trodevno krstarenje.

Umesto odmora uz čašu šampanjca, na jahti ga je zadesila prava drama.

„Sve je počelo kad se iz kabine vinuo dim, 15 minuta pre nego što je trebalo da pristanemo u Biograd. Kapetan i posada odmah su pokušali da ugase vatru protivpožarnim aparatima. Decu smo probudili, spakovali najnužnije i pozvali vatrogasce. Nažalost, došli su do broda tek dva sata kasnije kad se više ništa nije moglo da se spase. Na sreću, Slovenci i trojica Austrijanaca iz Štajerske prolazili su pored nas te su nas i celu posadu prebacili na svoj brod na sigurno, pre nego je naš brod potpuno zahvatila vatra. Brod je ubrzo eksplodirao. Svi koji smo bili na jahti sretni smo što smo spašeni na vreme, što smo preživeli bez posledica i što su nam pomogli turisti“ napisao je na Fejsbuku.

Poznat po kompromitujućem snimku

Na snimku iz 2017. godine koji je izazvao mnogo kontraverzi vidi se Štrahe kako nekoj ženi, odnosno lažnoj nećaki ruskog tajkuna, u vili na Ibici nudi bolje uslove u javnim konkurisima ako ona finansijski pomogne njegovoj stranci da dođe na vlast. Nakon što je skandal eskalirao podneo je ostavku na dužnosti u vladi i stranci dok je kancelar Sebastian Kurc, čelnik Narodne stranke desnog centra, odlučio da rasipše izbore.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar