Poplava, voda
Ilustracija: Shutterstock

Popodne je najavljena promena vremena došla u Hrvatsku. Kiša je padala u Slavoniji i u Dalmatinskoj zagori. U Novoj Gradiški je pala velika količina kiše - više od 150 mm po kvadratnom metru. Na putevima u Novoj Gradiški formirao se sloj vode, otežavajući vožnju.

Kako je saopštila Uprava civilne zaštite, Županijski centar 112 primio je na desetine poziva sa područja Nove Gradiške i okolnih naselja zbog velike količine vode.

Poplavljeno je desetak podruma u ​​Novoj Gradiški, zbog čega su angažovani vatrogasci, komunalno preduzeće i Hrvatske vode.

„Sve raspoložive vatrogasne jedinice u Novom Gradu su na terenu, postavljene su vatrogasne jedinice iz okolnih opština. Opasnost je prilično velika, ima puno poplavljenih zgrada, u nekim zgradama i podrumima ima preko dva metra vode , „rekao je za Radio Nova Gradiška. vatrogasni komandant Ivo Pejaković.

„Do sada je prijavljeno preko 80 objekata, ali kiša i dalje pada pa očekujemo da će ih biti još.

Popodne je olujno nevrijeme pogodilo i Dalmatinsku zagoru, posebno oko granice sa BiH.

Nedaleko od granice na Dinari, u Velikoj Duvjakusi, pala je i tuča.

Kako je civilna zaštita objavila na Tviteru, u Belom Manastiru, nakon obilnih kiša, dve osobe ostale su zarobljene zbog vode u podvožnjaku. Intervencijom vatrogasaca obe osobe su izvučene iz automobila bez povreda, a automobili su ostali ispod nadvožnjaka pod vodom.

BONUS VIDEO: Poplave u Nemackoj i Belgiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar