Kamala Haris Foto:Tanjug/AP Photo/Kayla Wolf

Predstojeći predsednički izbori u SAD predstavljaju izbor između slobode i haosa, izjavila je potpredsednica SAD Kamala Haris na predizbornom skupu u Viskonsinu.

„Verujemo u budućnost u kojoj svaka osoba ima priliku ne samo da preživi, već i da napreduje“, rekla je Haris, i navela da je to bio njen prvi predizborni skup od kada je pokrenula kampanju za izbor za predsednika SAD, a nakon što je predsednik SAD Džozef Bajden odustao od trke za reizbor, prenosi AP.

Haris je na binu izašla uz pesmu “Sloboda“ i u govoru poručila da u SAD “predatori zlostavljaju žene“ a “potrošači se pljačkaju“.

Potpredsednica je kampanju označila kao “kampanju u kojoj su ljudi na prvom mestu, za razliku od Trampove u kojoj su to korporacije i interesi“.

Trampovu politiku opisala je kao zastarelu i zaostalu.

Agencija navodi i da je Haris od nedelje, kada je preuzela trku od Bajdena, prikupila za kampanju još 100 miliona dolara u donacijama.

Viskonsin je važna savezna država koju demokrate vide kao suštinski važnu za obezbeđivanje pobede na predsedničkim izborima, odnosno u tim državama demokratski kandidati za predsednike tradicionalno pobeđuju.

Republikanci su se u kampanji usmerili na Haris i poručili da su bili spremni za promenu i da im njen izbor nije promenio planove u kampanji.

Tramp je Haris dao nadimak „Lažljiva Kamala“, optužio je da nije bila dovoljno čvrsta prema kriminalcima dok je bila tužilac.

***

BONUS VIDEO – Hoće li Kamala Haris vratiti demokrate u predsedničku trku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar