Foto:Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Grčke vlasti odbile su danas da udovolje zahtevu za transfer u drugi zatvor osuđenog ubice Dimitrisa Kufodinasa (63) iz ultralevičarske ekstremističke grupe, koji je stupio u štrajk glađu pre više od sedam nedelja, što je izazvalo proteste građana i podmetanja požara.

Doktori koji leče Dimitrisa Kufodinasa u intenzivnoj jedinici bolnice u centralnoj Grčkoj, izjavili su da se Kufodinasovo stanje „ozbiljno pogoršalo“ tokom vikenda, jer pre nekoliko dana počeo da odbija i vodu, prenosi AP.

Kufodinas je bio glavni egzekutor u nekada aktivnoj ekstremističkoj grupi „17. Novembar“ i osuđen je na 11 doživotnih kazni zbog ubistava grčkih biznismena, diplomata i vojnih zvaničnika iz ambasada Turske, Velike Britanije, SAD i dr.

POGLEDAJTE JOŠ:

Među njegovim žtrvama je i Pavlos Bakojanis, poslanik iz redova konzervativaca i pašenog sadašnjeg premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa.

Prema rečima advokata Kufodinasa, on je prošle godine prebačen iz zatvora sa minimalnim obezbeđenjem u kojem je služio veći deo svoje kazne, u zatvor sa maksimalnim obezbeđenjem u centralnoj Grčkoj u suprotnosti sa pravilima, što grčka vlada negira tvrdeći da „Kufodinas traži privilegovan tretman izvan zakonskog okvira“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)