Foto:REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Kompanija Fajzer je izvestila danas da je u drugom kvartalu 2021. njena prodaja vakcina protiv kovida iznosila 7,8 milijardi dolara. Finansijski rezultati kompanije u drugom kvartalu prevazišli su očekivanja Vol Strita kako u pogledu dobiti tako i prihoda.

Američka faramceutska firma je, takođe, saopštila da je povećala prognozu prihoda od vakcina za celu godinu sa ranijih 33 milijarde na 33,5 milijarde dolara, budući da se delta soj virusa širi i da se u načnim krugovima razgovara o tome da li će ljudima biti potrebna dodatna doza, prenosi CNBC.

Finansijski rezultati kompanije u drugom kvartalu prevazišli su očekivanja Vol Strita kako u pogledu dobiti tako i prihoda.

Prilagođena dobit po akciji iznosi za drugo tromesečje 1,07 dolara po akciji naspram očekivanih 97 centi, koliko je, prema podacima Refinitiva, u proseku procenjivano na berzi.

Prihod Fajzera u navedenom tromesečju iznosio je 18,98 milijardi dolara nasuprot prognoziranih 18,74 milijarde dolara.

Kompanija očekuje prilagođenu dobit pre oporezivanja u visini od 20 procenata prihoda od vakcine.

Predviđa takođe profit za celu 2021. godinu u rasponu od 3,95 do 4,05 dolara po deonici, što je više u odnosu na prethodno projektovani raspon od 3,55 do 3,65 dolara po akciji.

Fajzer očekuje da će ostvariti ukupne prihode u rasponu od 78 do 80 milijardi dolara, dok je ranije procenjivao da će oni iznositi od 70,5 do 72,5 milijardi dolara.

Ostale poslovne jedinice Fajzera su takođe zabeležile snažan rast prodaje.

Prihod njegove onkološke jedinice je porastao za 19 posto u odnosu na prošlu godinu, na 3,1 milijardu dolara, bolnička jedinica kompanije je prihodovala 2,2 milijarde dolara, za 21 procenat više nego lani, dok je jedinica za internu medicinu ostvarila rast prodaje od 5,0 odsto međugodišnje na 2,4 milijarde dolara.

Akcije Fajzera su na trgovanju pre otvaranja Vol Strita bile u padu za 0,4 posto.

BONUS VIDEO: Treća vakcina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)