Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanska policija saopštila je danas da je Dominik Kamings, visoki savetnik premijera Borisa Džonsona, prekršio pravil karantina povodom virusa korona, ali da je prekršaj manji i da neće biti dodatnog postupka, javio je list "Telegraf".

Dominik Kamings je prekršio pravila karantina kada je otputovao u Dvorac Barnard, udaljen 80 kilometara, zaključeno je u istrazi policije Durama, piše list.

Snage reda navode da „neće biti nikakve dodatne akcije protiv Kamingsa“, dodaje se u izveštaju.

Premijerov savetnik objasnio je na konferenciji za novinare da je automobilom otišao u posetu svojim roditeljima na vrhuncu epidemije.

Ministar za Škotsku Daglas Ros podneo je ostavku pre dva dana zbog Kamingsovog postupka rekavši da ne može da kaže svojim glasačima koji su poštovali Vladina uputstva da su pogrešili, a da je jedan član Vlade visokog ranga bio u pravu.

Ros je rekao da Kamingsovo tumačenje Vladinih pravila „ne deli ogromna većina naroda“.

Glavni savetnik britanskog premijera, Dominik Kamings je  osmislio strategiju visokog rizika da se za izbore prošle godine Džonson bori pod parolom „Da Bregzit sprovedemo u delo“, fokusirajući se na osvajanje glasova u mestima koja su tradicionalno naklonjena laburistima, nešto što nijedan prethodni čelnik torijevacanije uspeo da uradi decenijama.

To mu se isplatilo, baš kao i poruka „preuzmimo kontrolu“ koju je smislio kao vođa kampanje za napuštanje Evropske unije 2016. godine, koja je pomogla da na referendumu pobedi glas za Bregzit. On se smatra „mozgom operacije Bregzit“ i čovekom kojem se pripisuju tvrdnje kako EU iskorišćava Veliku Britaniju. Tvrdi da nikada nije bio član billo koje političke  stranke.

 

 

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar