Foto: Beta, AP / Jonathan Brady

Dominik Kamings, savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona, odbio je danas pozive da podnese ostavku zbog optužbi da je prekršio restriktivne mere uvedene zbog koronavirusa jer se vozio 400 kilometara od Londona do severne Engleske.

U izjavi koju je pročitao medijima u sedištu premijera u Dauning stritu 10 u Londonu, Kamings je rekao da veruje da je postupio razumno i da nije prekršio restriktivne mere, preneo je Rojters.

„Učinio sam ono što sam smatrao da je ispravno učiniti“, istakao je odgovarajući na pitanja novinara. „Mislim da sam se ponašao razumno“, dodao je.

Foto: Beta, AP / Jonathan Brady

 

Kamings je putovao 430 kilometara iz Londona do svojih roditelja u okrugu Daram na severu Engleske krajem marta, dok je imao simptome koronavirusa.

Džonson je podržao svog savetnika rekavši da se poneo kao svaki otac i sin i da je putovao kako bi njegovi roditelji mogli da brinu o četvorogodišnjem unuku u slučaju da se i njegova supruga razboli.

Mnogi Britanci smatraju ovo putovanje jasnim kršenjem vladine naredbe o ostanku kod kuće uvedene 23. marta.

Sa oko 43.000 smrtnih slučajeva Britanija je naviše pogođena zemlja u Evropi i vlada se vać našla ne meti kritika zbog načina na koji je reagovala na epidemiju korona virusa, navela je agencija.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar