Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Od srede građani Velike Britanije moći će da izađu na sunce u parkovima, vežbati koliko žele te putovati u druge sredine, rekao je danas premijer Boris Džonson tokom obraćanja naciji povodom postupnog ublažavanja mera ograničenja, javlja BBC.

Nakon više od šest nedelja Velika Britanija će postepeno popuštati s merama sa ciljem oporavka privrede. Tokom mera ograničenog kretanja, građanima Velike Britanije bilo je savetovano da ostanu kod kuće i da ne izlaze više od jednom dnevno u kupovinu.

“Od srede želimo da poručimo ljudima da što više izlaze vani i vježbaju”, poručio je Johnson te dodao da mogu sjediti na suncu u parkovima, voziti se u druge sredine te trenirati sportove, ali samo s ukućanima.

 

Novi vladin slogan je „Ostani oprezan“

 

Džonson je rekao da se zemlja sada nalazi na četvrtom od pet stepeni pretnje i da će se ublažavanjem mera spustiti na treći. Osim toga, Džonson je rekao i da vlada menja dosadašnji slogan “Ostani kod kuće” u “Ostani oprezan”. Novi slogan je već podvrgnut kritikama na društvenim mrežama jer je nejasno što znači-

Pre obraćanja Džonson je na Tviteru građanima poručio da i dalje ostaju kod kuće što je više moguće i da ograniče kontakte sa drugim ljudima.

Očekuje se da će sutra biti objavljene detaljna uputstva o popuštanju mera.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar