Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom pisama koje je u nekoliko navrata uputio predsedniku SAD Donaldu Trampu, da je važno da se obraća američkom predsedniku kako bi ga obavestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

Pročitajte još:

Dodik ističe da putem pisama pokušava američkom predsedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske. Važno je da se direktno obraćam američkom predsedniku i da ga obavestim o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe, rekao je Dodik u intervju za MIS televiziju.

Dodik kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsednik SAD u više navrata govorio da je njegova politika politika – politika nemešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

„Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Tramp još nije uspeo da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog „duboke države“, rekao je on.

Kada je reč o izborima u SAD, Dodik je rekao da ne želi da se meša i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi Mali šengen, Dodik je rekao da veruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati deo te inicijative, prenose Vijesti.ba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar