Dragan Čović i Milorad Dodik Foto: N1

Kako je ranije i najavljeno, naredne nedelje će biti biti održan sastanak lidera HDZ-a Dragana Čovića i SNSD-a Milorada Dodika o formiranju vlasti na nivou BiH.

Nakon sastanka kojeg su predstavnici stranaka Trojke u ime Osmorke prošle nedelje održali sa HDZ-om BiH u vezi formiranja vlasti,  Čović najavio je da će sa SNSD-om biti održan naredni sastanak.

Istakao je da će isto načelo vrediti i za razgovore sa liderom te stranke Dodikom, odnosno da će se razgovarati o programskim principima koji će za cilj imati funkcionalnu vlast.

Dodik je nakon sastanka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj istakao kako se određene stranke „pate“ prilikom pokušaja da formiraju vlast u BiH, ali da će „blok Srbi-Hrvati“ o svemu odlučiti.

Pročitajte još:

Novoizabrani predsjednik RS-a kazao je i da podržava da predsedavajući Veća ministara bude iz hrvatskog naroda, pre svega iz HDZ-a.

Takođe je istakao kako se vlast teško formira te da smatra kako novi sastav vlasti na državnom nivou verovatno neće biti poznat do aprila ili maja naredne godine.

BONUS VIDEO Dodik okupio pristalice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar