Foto: N1

Potpredsednica Partije demokratskog progresa Јelena Trivić optužila je gradonačelnika Banjaluke i člana Predsedništva PDP Draška Stanivukovića za njen izborni poraz na izborima za predsednika Republike Srpske i navela da on radi za lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, objavila je RTRS. Nakon toga oglasio se i Stanivuković poželevši joj "svu sreću u životu i svakom daljem političkom koraku".

Trivić je za poraz okrivila i Ivana Begića, koji nije član PDP.

„Podržali smo Stanivukovića za gradonačelnika, ali ne da bi on i polusvet kojim je okružen urnisali grad, nego da bismo menjali ono što je režim uveo kao model vladanja. Bahati i gramzivi, vrlo brzo on i ljudi kojima je okružen pokazali su da su gori i od najgoreg dela režima“, citira RTRS.

Trivić je navela da je ne zna pozadinu podrške dela vrha PDP i Stanivukovića aktuelnoj vlasti, kao i da se gradonačelnik Banjaluke na protestima pojavljivao samo kako ne bi „pročitali“ da pripada opciji Milorada Dodika, prenosi N1.

„Sve što je uradio meni nije bitno, ali to što je svakog iz gradske uprave ili PDP ko je meni malo uljudnije rekao dobar dan, maltretirao, mobingovao, šikanirao, sklanjao, to je već nedopustivo. O kome god da je reč. A radi se o većem broju ljudi. To je bolest i patološka mržnja prema meni. Nije bitna percepcija, kako kaže Stanivuković, bitna je istina. Istina se neće zaustaviti. Ni sto Dodika tu neće pomoći. Јer on jeste na zalasku, a ja imam snage više nego ikad da se borim protiv svakog novog Dodika koji se pojavi. Kako god da se zvao“, napisala je Trivić, prenosi RTRS.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanivuković: Trivić želim svu sreću u životu

Nakon što je Jelena Trivić koja je bila kandidatkinja PDP za predsednicu Republike Srpske svog stranačkog kolegu, ali i dosadašnjeg, moglo bi se reći prijatelja, optužila da je on navijao i pomagao Miloradu Dodiku u krađi na izborima, oglasio se i Stanivuković poželevši joj „sve najbolje od Boga“.

„Jeleni Trivić od srca želim svu sreću u životu i svakom daljem političkom koraku! Zahvalan sam joj na svemu što smo zajedno prošli, svim pobedama, a i izazovima kroz koje smo prolazili. U čast toga, ništa manje od najboljeg ne želim da kažem. Ako bi me politika ikada pokušala naterati da tako ružno pričam i iznesem toliko laži o onima sa kojima sam rastao, sazrevao i sve ovo prolazio, molio bih Boga da stanem, odustanem i napustim politiku. Ništa nije vredno tog spuštanja ispod ljudskog dostojanstva“, započeo je Stanivuković na Fejsbuku.

Kazao je da politiku kao i život prate pobede, ali i porazi.

“A naša snaga se meri po tome kako se ponašamo u tim različitim životnim amplitudama i niko od nas u životu neće biti amnestiran tih amplituda. Ja ću jedno pokušati – naučiti od nje da se nikada, ni prema kome ne postavim tako kao ona prema meni danas, onda kada se čini da stvari nisu ili dobre ili po mojoj volji. Svako dobro od Boga”, poručio je Stanivuković.

BONUS VIDEO: Masovna grobnica u Izjumu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar