Foto:REUTERS/Marina Lystseva; Vitaliy Shustrov / Sputnik / Profimedia;Courtesy PMC Wagner via Telegram via REUTERS/File Photo

Ruski zvaničnici su potvrdili da su urađene DNK analize potvrdile da je u avionskoj nereći stradao šef Vagnera Jevgenij Prigožin.

Kako je saopšteno, nakon onoga što naziva genetskim pregledima, ruski istražni komitet je potvrdio da je 10 ljudi koje je ruski odbor za avijaciju naveo kao putnike u avionu, mrtvo.

„U okviru krivične istrage o padu aviona u Tverskoj oblasti, završena su molekularna genetska ispitivanja. Prema našim rezultatima, svih desetoro putnika je mrtvo“, navodi se u saopštenju.

Foto:REUTERS/Marina Lystseva; Ostorozhno Novosti/Handout via REUTERS ; REUTERS/Yulia Morozova/File Photo

Podsetimo, avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23. i 24. juna.

Pročitajte još:

Na snimku objavljenom na internetu vidi se kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Borci Vagnera za tragediju su krivili Kremlj, navodeći da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

Kremlj je demantovao spekulacije da je kriv za nesreću.

Vođa Vagnera Jevgeniji Prigožin postao je poznat svetskoj javnosti nakon uloge njegove plaćeničke grupe u ratu u Ukrajini.

BONUS VIDEO Šta će biti sa Vagnerom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar