Milo Đukanović
Milo Đukanović Foto: Spencer Platt / AFP / Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je "zetske zakone" - izmene zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i o Glavnom gradu.

To je objavljeno danas u Službenom listu. Tako je Zeta od danas zvanično samostalna opština.

„Opština Zeta, sa sedištem u Golubovcima, obuhvata Golubovce kao naselje gradskog karaktera i naselja: Balabani, Berislavci, Bijelo Polje, Bistrice, Vukovci, Vranjina, Gostilj, Goričani, Kurilo, Mojanovići, Ponari, Šušunju, Mahala, Mataguţi, Ljajkovići, Srpska, Botun, Mitrovići i druga naselja utvrđena posebnom odlukom te opštine“, navodi se u Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

Foto: skupstina.me

Dodaje se da poslove lokalne uprave i lokalne službenike i nameštenike koji su obavljali te poslove u organima lokalne uprave Opštine Golubovci kao opštine u okviru Glavnog grada preuzeće organi lokalne uprave Opštine Zeta, u roku od 30 dana od dana obrazovanja tih organa.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Do obrazovanja organa lokalne uprave Opštine Zeta, poslove iz njihove nadležnosti obavljaće organi lokalne uprave Opštine Golubovci kao opštine u okviru Glavnog grada. Do 30. juna 2023. godine, finansiranje Opštine Zeta vršiće se iz Budžeta Opštine Golubovci, kao opštine u okviru Glavnog grada, odnosno iz Budžeta Glavnog grada Podgorice. Kapitalni projekti na teritoriji Opštine Zeta, za koje su zaključeni ugovori o izvođenju radova do dana stupanja na snagu ovog zakona, finansiraće se iz Budžeta Glavnog grada Podgorice“, piše u zakonu.

Skupština je izmene zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i o Glavnom gradu usvojila u sredu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar