Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da ne može da pretpostavi da je prethona Vlada postupala mimo zakona. On je reagovao na tvrdnje Vanje Ćalović Marković koja je rekla da je najmanje 175 funkcionera dobilo pomoć putem dodele stambenih kredita i stanova pod povoljnim uslovima.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ne mogu da pretpostavim da je Vlada tokom svog punog ili tehničkog mandata uradila nešto što je nezakonito, te bi me iznenadilo ukoliko se ispostavi suprotno“, rekao je Đukanović.

Rukovodilac Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković iznela je podatke da su funkcioneri prethodne vladajuće većine u Crnoj Gori koristili položaje, kako bi dobili povoljnije kredite za stanove.

Ipak, predsednik Đukanović negira ove navode i čvrsto veruje da funkcioneri njegove stranke nisu učestvovali u nezakonitim radnjama.

„Nemam te informacije… Te informacije treba prvo proveriti. Odgovorne za te odluke treba pitati o čemu se tu zapravo radi. Ono što može biti medijski intrigantno može biti sasvim zakonski utemeljeno“, rekao je Đukanović novinarima nakon dodele godišnjih nagrada Privredne komore.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)