Foto: Jelena Jovanović/Vijesti.me, Printscreen Instagram/socijaldemokratecrnegore

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin uputio je saopštenje povodom višestrukog ubistava na Cetinju, prenosi RTCG.

„Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za celu Crnu Goru. Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece.

Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti.

Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

Za sada nije jasno što je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života.

Naglašavam da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima.

Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izveštavanje“, naveo je Brđanin, prenosi RTCG.

BONUS VIDEO: Tragedija na Cetinju, više ljudi ubijeno

Komentari

Svi komentari (0)