Foto:EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Četvoro dece preminulog supruga britanske kraljice Elizabete Druge, vojvode od Edinburga Filipa, naći će se u pratnji kovčega na njegovoj sutrašnjoj sahrani.

PROČITAJTE JOŠ:

Princevi Čarls, Endru, Edvard i princeza Ana, kao i unuci, prinčevi Vilijam i Hari, pratiće specijalni „land rover“ koji će prevesti kovčeg u povorci do kapele Svetog Đorda u zamku Vindzor, prenosi Bi-Bi-Si.

Na spisku gostiju koji će prisustvovati sahrani nalazi se 30 ljudi, među kojima je i troje rođaka iz Nemačke, a prema protokolu, obući će jutarnje kapute s medaljama ili dnevnu haljinu, ali ne i vojnu uniformu.

Moraće da nose maske i da se pridržavaju fizičke distance u skladu s pravilima lokdauna u vezi sa kovid-19, dok će kraljica sedeti sama, prenosi Tanjug.

Detalje sa ceremonijalne kraljevske sahrane princa Filipa, u kapeli u zamku Vindzor, objavila je Bakingemska palata.

Portparol Palate je rekao je da su planovi modifikovani kako bi se uzele u obzir trenutne smernice javnog zdravstva, ali ceremonijalni aspekti službe ostaju u skladu s vojvodinim željama.

Portparol je rekao i da će sahrana biti u duhu vojne službe princa Filipa i ličnih elemenata njegovog života.

Iz Palate je saopšteno da se kraljica suocila sa „nekim vrlo teškim“ odlukama u odabiru gostiju dozvoljenih prema kovid pravilima, budući da je prvobitno planirano da na sahrani prisustvuje 800 članova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)