Foto:EPA-EFE/KAREL PRINSLOO

Pol Barel, batler pokojne princeze Dajane, opisao je princa Filipa kao "praktičnog čoveka koji nije trpeo budale". Takođe je naveo da je pokojni vojvoda "uvek bio pažljiv" prema kraljici, prenosi Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivši član osoblja britanskog kraljevskog domaćinstva priznao je da je vojvoda od Edinburga umeo da bude „vrlo grub“ i da bi njegovi pristupi mogli da rasplaču ljude.

Istakao je da je princ Filip umeo da bude veoma samopouzdan kada je reč o onome što je hteo da uradi i što je želeo da postigne, i da je uvek bio „džentlmen“ kada je reč o njenom veličanstvu.

Razmišljajući o tome kako će se kraljica osećati nakon smrti svog supruga, Pol Barel je rekao da je monarh „izgubio kapetana svog broda“ i da je Filip bio taj koji je vodio kuću Vindzorovih.

„Bio je vrlo praktičan, bez gluposti, a ponekad je bio i vrlo grub. Ponekad je umeo i da me uplaši“, rekao je Pol Barel.

„Ponekad je bio vrlo glasan i agresivan, video sam odrasle muškarce koji su iz sobe izlazili u suzama. Princ Filip je uvek znao svoj pravac, šta želi da uradi i šta želi da postigne“, rekao je on.

Govoreći o kraljičinoj vezi sa vojvodom rekao je da iako se Filipu nije svidela „pompeznost i zabava“ oko njenog veličanstva, da ju je uvek stavljao na prvo mesto.

„Bio je vrlo praktičan čovek“, rekao Barel.

„Nije trpeo budale, nije voleo galamu. Nije mu se svidela sva pompeznost i zabava oko kraljice ali je to podnosio jer je ona to činila“, dodao je on.

„Princ Filip je uvek bio pažljiv prema kraljici, bio je gospodin, noću bi joj napravio omiljeni  martini u dnevnoj sobi dok se oblačila. Proveli su puno vremena zajedno“, rekao je on.

Seća se da je kraljica uvek bila smirena, a da je princ Filip jednom izgubio živce u kraljičinoj sobi jer je jedan njen pas blokirao vrata.

„Korgiji su čvrsto zaspali i blokirali su vrata, nije mogao da prođe, pa je psovao i vikao: ‘Ne znam zašto imate toliko pasa'“, rekao je on.

Kraljica Elizabeta II je u petak „sa dubokom tugom objavila“ da je njen suprug preminuo u 99-oj godini.

„Izgubila je kapetana svog broda, princ Filip je bio izvršni direktor kuće Vindzor, on je bio njen saborac. Privatno je bio šef. Vodio je sve, naravno da je uvek na prvo mesto stavljao kraljicu“, dodao je Barel.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar