Foto: Printscreen/HAK

Dalmacija je danas ostala odsečena od ostalih delova Hrvatske nakon što je sneg izazvao saobraćajni kolaps.

Kako je saopštio Hrvatski autoklub (HAK), od 14.30 zbog ogromne količine snega i olujnog vetra saobraćaj u oba smera na auto-putu od Dalmacije prema unutrašnjosti Hrvatske obustavljen je do daljeg.

Vozila za uklanjanje snega radila su tokom celog dana, ali je veliki broj automobila, čiji su vozači ignorisali zabranu, ostao zarobljen u kolonama.

Zbog toga su otvoreni prihvatni centri u Gračacu, Gospiću, Obrovcu i Kninu. Na terenu su i spasioci iz HGSS-a koji izvlače zaglavljene iz snijega, prenosi Index.hr.

Problemi u saobraćaju postoje i na širem području Rijeke gde je bura rušila stabla, lomila grane i dovela do štete na automobilima i krovovima kuća.

Vatrogasci su morali da intervenišu desetak puta da bi odstranili posledice nevremena.

Riječka meterološka stanica je saopštila da je najjači udar bure, jačine 168 kilometara na sat, danas zabeležen na Krčkom mostu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bura izaziva probleme u saobraćaju na području Kvarnera i u zaledju Rijeke.

Auto-put Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, riječka obilaznica između Škurinja i Orehovice, Jadranska magistrala između Novog

Vinodolskog i Senja, kao i Krčki most, otvoreni su samo za putnička vozila.

U prekidu su neke trajektne linije koje vode na ostrva Cres, Rab i Krk.

HAK navodi da je u Hrvatskoj u toku zimsko održavanje puteva pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Zimski su uslovi na većini puteva u Lici i Gorskom kotaru.

BONUS VIDEO: Snežna oluja u Bafalu – Amerika i Kanada pod snegom i ledom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar