Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Više sveštenika privedeno je u policiju jer su prisustvovali protestnom okupljanju u centru Bijelog Polja. U Tivtu je u policiji saslušan i sveštenik Mijajlo Backović, zbog litije Svetom Vasiliju Ostroškom, automobilima od Tivta do Budve, rečeno je Vijestima iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Sveštenici Darko Pejić i Siniša Janković pozvani su večeras oko 22 sata na informativni razgovor u Centar bezbjednosti u Bijelom Polju, zbog prisustvovanja protestnom skupu dva sata ranije u centru grada. Pored njih na razgovore je pozvano više građana koji su učestvovali na protestu zbog izglasanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i privođenja sveštenika u Beranama.

Na “informativni razgovor“ privedeni su bjelopoljski paroh, protojerej stavrofor Darko Pejić, starešina Crkve Svetih apostola Petra i Pavla gde je nastalo Miroslavljenov jevanđelje i sveštenik Siniša Janković.

Više sveštenika te opštine prisustvovalo je protestnom okupljanju u centru grada. Pre spontanog okupljanja na gradskom trgu Bjelopoljci su automolilima uz zvuke sirena kružili ulicama Bijelog Polja.

Pejić je potvdio za televiziju Vijesti da su on i Janković saslušavani u Centru bezbjednosti u Bijelom Polju.

Nakon polučasovnog okupljanja i obraćanja Pejića, građani su se mirno razišli.

U Tivtu je na saslušanje priveden sveštenik Mijajlo Backović zbog litije Svetom Vasiliju Ostroškom, automobilima od Tivta do Budve, rečeno je Vijestima iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Policija je sinoć sprečila i protestnu kolonu da uđe u Budvu, nakon čega se kolona automobila vratila u Tivat.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar