Andrea Dženkins
Andrea Dženkins Foto: Dinendra Haria / Zuma Press / Profimedia

Andrea Dženkins, nova britanska ministarka obrazovanja pokazala je srednji prst demonstrantima koji su se okupili ispred Dauning strita 10. Dženkinsova je u svoju odbranu, između ostalog, rekla da je i ona samo čovek. U pokušaju da objasni svoj nepristojni gest, Andrea Dženkins je rekla da ju je isprovocirala „rulja“.

U svojoj objavi na Tviteru, Dženkinsova je rekla da je trebalo da pokaže „više prisebnosti“, ali je odbila da se izvini, rekavši da je do incidenta došlo nakon što je dobila više pretnji smrću, prenosi RTS.

„U četvrtak ujutro došla sam u Dauning strit da gledam premijerov govor (Borisa Džonsona) o ostavci. Rulja ispred kapije vređala je poslanike torijevaca, što je nažalost postalo previše uobičajeno“, navela je Dženkinsova.

Ističe da su je neki ljudi zlostavljali godinama, i da su joj je čak sedam puta prećeno smrću u poslednje četiri godine, od kojih su dve bile poslednjih nedelja.

Dženkinsova navodi da je želela da se zauzme za sebe. „Zašto bi neko morao da trpi ovakav tretman. Trebalo je da pokažem više smirenosti, ali i ja sam samo čovek.“, zaključila je u svojoj objavi Dženkinsova.

Britanski premijer Boris Džonson u četvrtak je podneo ostavku na mesto lidera Konzervativne partije, dodavši je da će ostati na položaju predsednika vlade do izbor novog lidera stranke. Pre svog obraćanja Džonson je imenovao i članove privremenog kabineta.

BONUS VIDEO: Boris Džonson u poseti Ukrajini

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)