Foto:EPA-EFE/WALLACE WOON

Pripremite se da "izgubite sav svoj novac" ukoliko investirate u proizvode koji obećavaju visok povraćaj uloženog i to u kriptovalutama poput bitkoina, upozorava FCA, nezavisno britansko finansijsko regulatorno telo.

Pročitajte još:

FCA je upozorilo stanovništvo da investiranje u kriptivalute povlači većiki rizik, naročito sada kada je cena bitkoina drastično pala posle prošlomesečnih rekordnih skokova.

„FCA je svesna da neke firme nude investiranje u kriptovalute ili pozajmice u istim uz obećanje visokog povraćaja novca“, navela je agencija i dodala da „investiranje u kriptovalute podrazumeva veliki rizik za novac investitora. Ako investirate u ove proizvode, budite spremni na mogućnost da izgubite sav svoj novac“.

Uz to, navode iz FCA, svi oni koji ostanu bez novca neće moći da se žale britanskim vlastima jer tržište kriptovaluta nije dovoljno regulisano zakonima. Ne postoji garancija da kriptovalute mogu da se konvertuju u keš zbog čega su oni koji se odluče na ovakav rizik na kraju dana osuđeni na milost i nemilost tržišta.

Bitkoin je postao izuzetno popularan među mejnstrim investitorima koji ovu digitalnu valutu smatraju sigurnim utočištem od inflacije. Skeptici, međutim, upozoravaju da kriptobum može uskoro da pukne jer takve valute suštinski nemaju pravu vrednost kao, na primer, zlato.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare