Foto:EPA/CLEMENS BILAN

Glavni urednik nemačkog dnevnika Bild, Julijan Rajhelt koji se povukao posle više pritužbi žena na njega, vraćen je na dužnost, a funkciju glavnog urednika će obavljati zajedno sa jednom novinarkom.

Pročitajte još:

Julijan Rajhelt povukao se sa dužnosti 13. marta kada je protiv njega otvorena interna istraga o mogućim kršenjima vrednosti i propisa lista. Istragu je vodila jedna advokatska kancelarija.

Četrdesetogodišnji novinar je bio osumnjičen da je unapređivao žene sa kojima je imao veze, a kasnije ih odbacivao, odnosno otpuštao.

Zaposlene u listu više meseci su upozoravale upravu koja je odlagala proveru naloga protiv moćnog glavnog urednika tog tabloida.

Julijan Rajhelt je priznao da je mešao profesionalne i privatne odnose, ali je pod zakletvom negirao bilo kakvo uznemiravnje.

Upravni odbor lista je zaključio da nije opravdano da se smeni Rajhelt sa mesta glavnog urednika zbog grešaka u kancelariji i upravljanju osobljem koje nije krivične prirode, navela je ta medijska grupa.

On će prema tome ponovo preuzeti dužnost ali će to mesto voditi zajedno sa 52-ogodišnjom novinarkom Aleksandrom Vircbah, koja je do sada bila urednica nedeljnog izdanja Bilda.

„Aleksandra Vircbah i Julijan Rajhelt će zajedno biti odgovorni za sadržaj svih proizvoda grupe Bild“, navela je grupa.

Taj slučaj spada medju slučajeve u okviru pokreta „I ja“u Nemačkoj.

Još jedan nedavni slučaj odnosi se na umetničkog direktora čuvenog berlinskog javnog teatra Folksbine, koga je više žena optužilo za seksualno uznemiravanje. Klaus Der, protiv koga se vodi istraga u Berlinu, napustio je funkciju 15. marta.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar