Foto:EPA/CLEMENS BILAN

Glavni i odgovorni urednik Bilda, najvećeg evropskog lista, otišao je na odsustvo posle optužbi o nedoličnom ponašanju prema koleginicama.

Pročitajte još:

Julijan Rajhelt demantuje optužbe a medijska kuća iza Bilda, Aksel Špringer navodi da ne postoje „jasni dokazi“ o nedoličnom ponašanju ali da su unajmili pravnike da ih istraže.

O optužbama je prvi izvestio list Špigel navevši da je više žena zaposlenih u listu prijavilo Rajheltovo nedolično ponašanje i nabacivanje. List je naveo da je Rajhelt optužen za zloupotrebu položaja i stvaranje neprijateljske radne atmosfere. Eksplicitni detalji su izostavljeni.

Špringer je u saopštenju naveo da je istraga pokrenuta kako bi urednički tim mogao da radi svoj posao bez ometanja i daljih tereta, a Rajhelt je zatražio od nadređenih da mu dozvole da ode na odsustvo dok ne bude oslobođen optužbi. Njegove dužnosti do tada će preuzeti Aleksandra Vurcbah, urednica nedeljnog izdanja Bilda.

Pokret #MeToo nije toliko uzeo maha u Evropi koliko je u SAD i slučajevi da moćnici odgovaraju zbog nedoličnog ponašanja mnogo su ređi na Starom kontinentu, navodi Njujork tajms.

Sa tiražom od 1,2 miliona, Bild je najveći evropski list i veoma popularan i uticajan u Nemačkoj. Čitaoci su mahom muškarci i do 2012. u listu je redovno objavljivana fotografija žene u toplesu.

Rajhelt, 40, je bivši ratni dopisnik i postao je glavni i odgovorni urednik Bilda 2017. godine. Često piše kolumne u kojima kritikuje nemačku vladu i njihovu reakciju na pandemiju koronavirusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar