Foto:Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena sarađuje s kompanijama Fejsbuk, Tviter i Alfabet kako bi onemogućili objavljivanje dezinformacija o koronavirusa. To podrazumeva i onemogućavanje da dezinformacije postanu viralne na internetu.

Ranije je šef Bajdenovog kabineta Ron Klajn najavio da će sarađivati s tehnološkim kompanijama za rešavanje spomenutog problema. To se odnosi i na dezinformacije o vakcinama protiv koronavirusa.

Prema izvoru poznatom agenciji Rojters saradnja postoji jer dezinformacije o vakcini mogu biti velika prepreka u borbi protiv pandemije. U tom kontekstu su najvažnije društvene mreže.

Američka vlast i kompanije nastojaće da se što više izbegnu negativne posledice kao što je bio nedavni protest protiv vakcinacije kod stadiona Dodžer u Los Anđelesu. U Beloj kući više ne žele da gledaju takve prizore.

Navedeni protest je sazvan upravo preko Fejsbuka, a demonstranti su nakratko onemogućili pristup stadionu na kom se vrši masovna vakcinacija. I ovaj događaj je ilustrirao kolika je moć društvenih mreža.

U izveštaju Centra za suzbijanje mržnje na internetu za 2020. je navedeno da su profili antivaksera povećali broj pratilaca za 7,8 miliona u odnosu na prošlu godinu.

Kompanije su u više navrata obećavale da će rešiti ove probleme, ali čini se da napori koje ulažu nisu dovoljni, prenosi Rojters.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare