Fejsbuk menja politiku: Oštrije protiv antivaksera

IT 09. feb. 202107:56
Podeli:
Facebook
Facebook; Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Fejsbuk ponovo menja svoje politike, a kompanija je najavila nekoliko mera za borbu protiv dezinformacija o vakcinama, uključujući otežavanje pronalaska naloga koji obeshrabruju ljude da se vakcinišu putem pretraga na Instagramu, koji je u vlasništvu FB.

Kako prenosi CNN, Fejsbuk je u ponedeljak saopštio da proširuje svoje napore da ukloni lažne tvrdnje na svojoj platformi i Instagramu o korona virusu, vakcinama protiv kovida 19 i i generalno o vakcinama tokom pandemije.

Kompanija je takođe najavila da će u svom „Informativnom centru Kovid-19″ početi da objavljuje veze do lokalnih zdravstvenih internet stranica kako bi pomogla korisnicima da utvrde da li ispunjavaju uslove za vakcinu i kako je mogu dobiti.

Pročitajte još:

Najava FB dolazi dan nakon što je „CNN Business“ izvestio da je Instagram nastavio da istaknuto prikazuje naloge „antivaksera“ u svojim rezultatima pretrage, dok je Fejsbuk grupe koje su protiv vakcina i dalje lako pronaći.

Nalazi su izazvali zabrinutost među američkim stručnjacima za javno zdravlje, s obzirom na to da su SAD usred najvećeg sprovođenja imunizacije kao deo mera u suzbijanju pandemije koronavirusa, prenosi američka televizijska mreža.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar