Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Novoizabrani predsednik Amerike Džozef Bajden predložiće Kongresu da se odobri 1.9 triliona dolara za pomoć građanima koji su pogođeni krizom zbog epidemije korona virusa.

Jedna od najvećih ekonomskih ideja koje će Bajden u nedelju predložiti Kongresu jeste pomoć građanima Amerike koji su pogođeni posledicama korona virusa.

Pandemija korona virusa odnela je živote 417.000 stanovnika Amerike, milione ostavila bez posla, a utiče na oko 175.000 ljudi dnevno, što predstavlja opasnost po Bajdenovu administraciju.

Bajden, koji je na dužnost stupio 20. januara, u kampanji je obećao da će se agresivnije boriti protiv korona virusa, za razliku od njegovog prethodnika.

POGLEDAJTE JOŠ:

Trampova administracija nije imala jasan plan vakcinacije stanovništva, kao ni distribucije vakcina do zdravstvenih ustanova, navode iz Bajdenovog kabineta.

Iako je Kongres već odobrio sredstva za pomoć građanima u iznosu od 4 triliona dolara, Bela kuća smatra da je neophodno izdvojiti još 1.9 triliona, kao i obezbeđivanje olakšica stanovništvu koje je ostalo bez posla.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar