Dritan Abazović na FPN-u Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da nije imao sastanak sa mandatarom Milojkom Spajićem, te da na njemu ne insistiraju, prenosi RTCG.

„Ako bude potrebe za razgovorom, tu smo, torta je spremna da se uruči čim se dogovore i da se izvrši primopredaja vlasti“, ocenio je Abazović, koji boravi na Samitu u Tirani, kako prenosi RTCG.

Abazović je kazao da mu se ne sviđaju obrisi buduće vrnogorske Vlade, ali najvažnije je, kako je kazao, kojim putem Crna Gora ide.

“Nisam siguran da ovo kako su krenuli da je to baš najbolji put. Nisam siguran, ali ćemo poštovati što bude volja većine poslanika u parlamentu”, istakao je Abazović.

‘Podržavam nastavak dijaloga Beograda i Prištine’ 

Premijer Crne Gore je naglasio da balkanskom tvrdoglavošću može da se ide u konflikt, te dodao da to nigde ne vodi.

„Bolje je da sve strane sednu za sto što pre nego da uzaludno traće vreme za tim stolom. Potrebno je da se vodi dijalog i da se nađu održiva rešenja. Tenzije i konflikte treba da ostavimo iza nas“, ocenio je Abazović pitanja oko dijaloga Prištine i Beograda.

Govoreći o situaciji na Kosovu, kazao je da to nije pitanje za njega već za Aljbina Kurtija.

Pošto je premijerka Srbije Ana Brnabić kazala da je u Tirani pozvano na smirivanje tenzija na Kosovu i ponovno vraćanje Beograda i Prištine za pregovarački sto, Abazović je kazao da to podržava.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare