Foto: Twitter/Севастократор

Na društvenim mrežama kruži snimak na kojem Srbi u Kaliforniji obeležavaju današnji praznik - pravoslavni Božić. Među njima je bio i košarkaš Vlade Divac.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, kako se može videti na videu, više desetina Srba zaustavio je svoje automobile i izašlo iz svojih kuća kako bi „ispucali“ municiju iz pušaka i obeležili današnji praznik. Nekoliko njih je, u odelima, izašlo iz svojih automobila a potom pucalo u nebo.

U jednom trenutku, na snimku se pojavljuje i košarkaš Vlade Divac, koji takođe puca u nebo.

Na kraju snimka se može čuti i glas momka koji je sve snimao, a koji na lošem srpskom govori – Hristos se rodi.

Iako nije sigurno da li je snimak nastao ove ili prošle godine, istina je da Srbi u Kaliforniji već godinama unazad na ovaj način obeležavaju Božić.

Stanovnici gradića Džekson u Kaliforniji su svake godine u prilici da vide vatrenu proslavu Božića po Julijanskom kalendaru, u režiji sugrađana srpskog porekla.

U pitanju je dugogodišnja tradicija, koja je pre osam godina bila u fokusu svetskih medija, nakon što su objavljeni snimci iz centra Džeksona na kojima se vidi veliki broj muškaraca obučenih u odela koji pucaju u vazduh iz lovačkih pušaka, proslavljajući Božić.

Prošle godine se za razliku od ranijih godina, pucalo u vazduh sa dve lokacije u centru grada Džeksona, a jedna je bio parking restorana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare