Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Udružena opozicija Srbije sinoć je održala onlajn sastanak na kojem je učestvovala većina članova, a iz vrlo šturih informacija po njegovom završetku da se zaključiti da su glavne teme bile - proširivanje saradnje sa strankama koje nisu članice UOPS i obezbeđivanje uslova za slobodne izbore. O samom izlasku na izbore opozicionih stranaka iz ovog fronta još nema reči. 

Sastanak je, da podsetimo, održan juče oko 18 časova i na zahtev predsedavajućeg Janka Veselinovića održan je onlajn, iz epidemioloških razloga. Razgovoru je prisustvala većina članica UOPS, a kako je Veselinović nakon toga rekao za Nova.rs atmosfera je bila dobra i usaglasili su se oko dva kompromisna rešenja.

“O detaljima ne bih. Ono što mogu da kažem jeste da stranke imaju rok od dva dana da razmisle o predlozima i da se izjasne na sledećem sastanku. U načelu zaključak je da bojkot prethodnih izbora napravio rezultat i da tu nema ništa sporno, a da sada tražimo formulu kako da naš front proširimo i na druge opozicione stranke, da se ne ograniči sve na partije unutar UOPS”, rekao je lider Pokreta za preokret.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na pitanje da li je njegova stranka učestvovala u ovom razgovoru, te koje su bile glavne teme, kratko odgovara:

Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova S

“Ne bi davali izjave o tome. Tako je i dogovoreno”, rekao je Đilas. Ništa rečitiji nije bio ni predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

“Održan je sastanak. Razgovarali smo o modalitetima delovanja opozicije”, rekao je Lutovac na pitanje da li je njegova stranka učestvovala na sastanku. Kad je reč o temama i da li se među njima našlo i pitanje izlaska na sledeće izbore Lutovac je rekao:

“Zahtevi za slobodne i poštene izbore”. Bivši poslanik Đorđe Vukadinović među malobrojnima je koji juče nije prisustvovao razgovoru članova UOPS.

“Nisam bio u mogućnosti da prisustvujem sastanku, ali sam poslao moju kompromisnu verziju predloga, koja je koliko sam čuo pohvaljena, ali ne i prihvaćena”, rekao je Vukadinović za Nova.rs ovim povodom.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar