Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Šabacko Osnovno tužilaštvo je nastavilo da progoni lidera stranke Nebojšu Zelenovića zbog objave na Tviteru", poručuju iz stranke Zajedno za Srbiju.

„Nalog da ovaj postupak bude nastavljen, zato što je objavljen broj članova vladajće stranke u Srbiji, uporedio sa brojem članova Komunističke partije Srbije, SPS-a, i Nacističke partije Nemačke, kada su bile na vrhuncu svoje moći, predstavlja nastavak institucionalnog terora nad opozicijom u Srbiji“, smatraju iz ZZS.

Pročitajte još...

Iz te partije navode da je danas šef Poverenistva Srpske napredne stranke u Šapcu Boban Birmančević objašnjavao zašto predsednika Zajedno za Srbiju treba goniti i kazniti.

„Srbija prelazi opasnu granicu kada počinje institucionalno zlostavljanje za politički delikt mišljenja. Zajedno za Srbiju poziva građane da se mirno i demokratski odupremo mraku u koji nas je režim zaključao. Zajedno možemo da se izborimo protiv vlasti koja nas ekonomski pretvara u koloniju, a politički u brlog, u kojem se, satiranjem samostalnosti tužilastva i nezavisnosti suda, svaki građanin pretvara u obespravljenog, prestravljenog i zlostavljanog podanika“, ističu iz ove stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare