Olaf Šolc, Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nemački kancelar Olaf Šolc posetiće Srbiju u petak, 19. jula, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim će učestvovati na Samitu o kritičnim sirovinama, potvđeno je iz Šolcovog kabineta. U okviru samita će, kako se navodi, biti potpisan i Memorandum o razumevanju između Srbije i EU o održavim sirovinama.

Šolc će se u petak ujutru u Beogradu sastati sa Vučićem, a obojica će zatim učestvovati na Samitu o kritičnim sirovinama, objavljeno je na zvaničnom sajtu nemačkog kancelara, prenosi N1.

U okviru samita će, kako se dodaje, biti potpisan je memorandum o razumevanju između Srbije i Evropske komisije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Time su potvrđena saznanja N1 da u petak u Srbiju dolaze Šolc i potpredsednik Evropske komisije za energetiku Maroš Šefčovič koji će u ime Unije potpisati Memorandum sa Srbijom.
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ranije danas nije želeo ni da potvrdi, ni da demantuje predstojeću posetu visokih evropskih zvaničnika.

Naglasio je, međutim, da „ako u petak u Beograd dođu nemački kancelar Olaf Šolc i predstavnici EK za energetiku“, sa njima razgovarati o iskopavanju litijuma u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare