Foto: Ujedinjeni za pravdu – SPP-DSHV

U sedištu Republičke izborne komisije u Beogradu predata je izborna lista “Ujedinjeni za pravdu – SPP-DSHV” za predstojeće parlamentarne izbore 17. decembra, saopšteno je iz te koalicije.

Nosilac liste Usame Zukorlić zajedno sa koalicionim partnerom Tomislavom Žigmanovim, a u pratnji dosadašnjeg ministra za ravnomerni regionalni razvoj Edina Đerleka, te brojnih drugih aktivista stranaka SPP i DSHV prisustvovao je predaji liste i formalnoj proceduri oko iste.

Zukorlić je istakao da je nastavljen trend brzine i efikasnosti u predizbornoj kampanji, s obzirom da su među prvima predali potrebne potpise građana za Parlamentarne izbore.

Prvi čovek Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislav Žigmanov istakao je da je glasovnom podrškom jaka manjinska koaliciona struktura garant boljih i većih prava manjinskih naroda u Srbiji.

“Ujedinjeni za pravdu” glas su svih predstavnika manjinskih naroda, zaključio je.

Pročitajte još:

“Demokratija u Srbiji je razvijenija i zdravija ukoliko se osigura i zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u procesima donošenja odluka. Iskustvo koje smo imali u ovom mandatu i u segmentu zakonodavne vlasti i u segmentu izvršne vlasti pokazala je da, ukoliko su naši glasovi vidljivi i u Skupštini i u Vladi, mogu se i snažnije artikulisati interesi pripadnika nacionalnih zajednica, i sa druge strane možemo pridoneti razvoju demokratije, političke kulture, vladavine prava i svega onoga što je dobro i što drži Srbiju u jednom pravcu napredovanja ka Evropskoj uniji. Ono što mi očekujemo jeste da naše partnerstvo koje jeste i potvrđeno i u zajedničkim nastupanjima i u dosadašnjem delovanju u skupštini Srbije bude nastavljeno i osnaženo i da budemo ono što smo i do sada bili – autentični glasovi interesa i potreba pripadnika manjinskih zajednica”, kazao je Tomislav Žigmanov.

BONUS VIDEO Zašto RIK ne dozvoljava primedbe u zapisniku sa biračkih odbora: Da li će nepravilnosti na izborima proći nekažnjeno? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar