Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zeleno-levi front (ZLF) upozorio je danas na katastrofalnu kontrolu bezbednosti vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća, povodom nastavka saobraćajnih nezgoda u vozilima javnog prevoza.

„Osim što smo svedoci da autobusi na ulicama gore, otpadaju im točkovi, prepolovljavaju se u vožnji, danas se odvalio jedan deo autobusa koji je tokom vožnje udario u drugi autobus u susednoj traci“, naveo je ZLF u saopštenju povodom nezgode koja se dogodila u Zemunu.

ZLF je naveo da je gradonačelnik Aleksandar Šapić na poslednjoj sednici Skupštine grada uveravao da autobusi nikada nisu bili u boljem stanju, ali nije prošlo ni dve nedelje, a dokazalo se da ne govori istinu.

Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

„Iako smo tražili odgovornost vodećih ljudi u saobraćaju dobili smo tople ljudske priče kako oni rade sve što mogu. Šta su oni uradili? Ništa, autobusi nam se raspadaju po ulicama, a vožnja gradskim prevozom je postala ruski rulet”, izjavila je šefica odborničke grupe ZLF/Pokreta slobodnih građana Natalija Stojmenović.

Sistem funkcioniše, kako je navedeno, za sumnjive tendere i štetne ugovore dok se kvalitet i bezbednost javnog saobraćaja svakog dana smanjuje.

Pročitajte još:

ZLF je na prethodnoj sednici gradskog parlamenta, pored odgovornosti nadležnih, tražio usvajanje odluke kojom će vozila GSP ići na češće tehničke preglede, gde će biti veći broj terenskih obilaska pogona, redovnog javnog izveštaje o stanju voznog parka privatnika i GSP-a, kao i redovan inspekcijski nadzor vozila.

Skupština tu odluku nije usvojila, a bezbednost građana u prevozu je sve lošija, navela je Natalija Stojmenović i dodala da da fokus vlasti očigledno nije stabilan i bezbedan javni prevoz, već njegovo urušavanje kako bi se lakše privatizovao i tako napunio partijske džepove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare