Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš", rekao je za naš portal da se još uvek čekaju rezultati današnjih ponovljenih izbora, koji su održani na pet biračkih mesta, ali da je već sada jasno da je bilo brojnih nepravilnosti.

Zelenović je za Nova.rs rekao da se rezultati izbora još uvek ne znaju.

„Izlaznost je bila negde oko 40 odsto, što je ogroman procenat za treći krug izbora. Čitav dan su obeležile izborne neregularnosti“, rekao je gradonačelnik Šapca.

On je dodao se ponovo video isti scenario kao prethodna dva puta.

„Ljudi su podmićivani, bilo je davanja novca, javnog glasanja. Birački odbori su sve to evidentirali. Sve je manje-više ovo već viđeno“, rekao je Zelenović i dodao da se rezultati još uvek pristižu.

Danas su ponovljeni izbori na pet biračkih mesta u Šapcu, na kojima su u prethodna dva puta uočene brojne nepravilnosti. Jutros u 7.00 otvorena su dva birališta u gradu i tri na seoskom području, gde na ponovljenim izborima pravo glasa ima ukupno 5.829 birača.

Biračka mesta su zatvorena u 20 sati, a od 5.829 upisanih u birački spisak, na birališta je izašlo 44,62 odsto birača. 

Podsetimo, na ponovljenim izborima koji su održani 6. septembra, došlo je do niza incidenata, a najveći je bio u selu Ševarice, gde je pokušana krađa vreće sa biračkim listića, pa su izbori ponovljeni na ovom, i još četiri biračka mesta.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare