Zašto se vlast plaši Marinike Tepić

Politika 02. avg. 202107:06 > 07:4111 komentara
Podeli:
Marinika Tepic konferencija Kragujevac
Marinika Tepić na konferenciji u Kragujevcu Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Fotomontaža koju je na društvene mreže pustio poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec, a na kojoj su vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, samo je jedan u nizu događaja poslednjih meseci koji ima za cilj da diskredituje ovu političarku. Nameće se pitanje zašto Marinika Tepić toliko smeta vlasti, a politički analitičar Boban Stojanović kaže da vlast pokušava da osujeti svaki pokušaj opozicije da bude vidljiv. Mnogo je veći problem, navodi on, to što Srpska napredna stranka sada pokreće i metode koje su krivično kažnjive.

Poslanik SNS Nebojša Bakarec objavio je na društvenim mrežama fotomontažu na kojoj su Marinika Tepić i Veljko Belivuk. Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odmah je reagovao i rekao da vlast na ovaj način ugrožava život i bezbednost potpredsednice njegove stranke.

 

Na ovaj način je, zapravo, nastavljena kampanja koja se mesecima, a posednjih dana intenzivno sprovodi protiv Tepić.

Cilj je oterati opoziciju iz politike

Politički analitičar Boban Stojanović kaže da vlast na taj način pokušava da osujeti svaki pokušaj opozicije da bude vidljiva.

Boban Stojanović, Printscreen/Nova S
Boban Stojanović, Printscreen/Nova S

“Stalno prate šta radi i gde je Marinika, pa smo imali „slučajne prolaznike“ u Nišu, pre toga isto takve slučajne prolaznike na Novom Beogradu i slično. I time žele da postignu tri cilja. Prvi je da oteraju birače sa tih štandova, da smanje i tu priliku za direktnu komunikaciju sa biračima. Drugi je to što znaju da će to preneti nezavisni mediji i sami političari i time žele da birači to vide i pomisle da je politika blato, da je dno i da ih otuđi i otera iz politike. Zato rade takve stvari, da bi apstinentima i onima koji nisu baš politički aktivni dodatno ogadili politička dešavanja. Treći razlog je da na svojim medijima puštaju te primere i propagandim tehnikama pokazuju svojim biračima kako ove „neće narod“, kaže Stojanović i dodaje:

“SNS je odavno prešao na tehnike i metode vladanja koje su ispod pojasa u političkoj borbi i ovoj je jedna od tih, ali problem je što su oni davno ušli i u metode koje su krivično kažnjive”.

Porše, uvrede, napadi

Da se ne vraćamo mesecima unazad i podsećanja na kokošku kojom su gađali Tepić na jednoj od konferencija za novinare, dovoljno je podvući crtu samo ispod onoga što se dešava poslednjih dana.

Samo dan pre objavljivanja fotomontaže na Bakarecovom profilu, tri vozila sa vidnim oznakama organizacije Levijatan pokušala su da prekinu njenu konferenciju za novinare u centru Kragujevca. Međutim, taj pokušaj nije uspeo, a posle kratkotrajnog blokiranja saobraćaja, vozila su nastavila dalje.

Levijatan Kragujevac
Levijatan pokušao da prekine KZN Marinike Tepić u Kragujevcu Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Dan ranije u Nišu desetak pristalica aktuelne vlasti, uglavnom žena, prekidalo je povicima i uvredama konferenciju za novinare na kojoj su govorili predsednik Dragan Đilas i Marinika Tepić. Žene su im uzvikivale uvrede kao što su “lopovi” i “stoka”.

Istovremeno sa novinarima pokušavale su da postavljaju pitanja, među kojima su bila i ona – otkud potpredsednici SSP porše ili zašto SSP podržava Veljka Belivuka.

Dragan Djilas Marinika Tepic Nis
Marinika Tepić i Dragan Đilas u Nišu Foto:BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Kad smo kod poršea, režimski mediji su nakon posete funkcionera SSP Valjevu objavili da se Marinika Tepić dovezla poršeom od 155.000 evra.

Na kraju se ispostavilo da porše pripada građevinskoj kompaniji iz Beograda, čiji su vlasnici iz Valjeva, a da su se Đilas i Marinika po Valjevu vozili u polovnom pežou njihovog aktiviste ili peške.

Marinika Tepić i Dragan Đilas, Dragan Djilas, Stranka slobode i pravde, SSP
Marinika Tepić i Dragan Đilas Foto: Jovan Marković/Stranka slobobde i pravde

Ovim povodom Tepić je za Nova.rs rekla:

„Vozim polovni polo i jako sam zadovoljna njime. Psi neka laju o poršeima, bolje i ne umeju da slažu. Sita je Srbija njihovih laži“, istakla je Tepić i dodala:
“Uz stan od jednog hektara koji su mi već pripisali, logično je da mi pripišu i porše i avion i brod i podmornicu. Ironiju na stranu, u Srbiji u kojoj predsednik non-stop laže o mnogo gorim i opasnijim stvarima, a njegovi mediji to plasiraju, ova laž deluje kao pošalica“, rekla je Tepić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar