Foto: Arhiva/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Srpski pisac i scenarista objavio je novu kolumnu, i ovog puta posvećenu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Nauka kaže da je primitivizam neadekvatno ponašanje osobe ili grupe ljudi – koje nije u skladu sa već određenim okvirima ponašanja mentalno zdravih osoba. I sve je jasno svakome ko vidi ponašanje tvoje i tvojih jurišnika, koji su svoja lična imena utopili u odvratnu masu tvojih poslušnika, zbirnog naziva narodni poslanik. Zato njihove bestidne nastupe u nečemu što se lažno zove Skupština – nije normalno komentarisati, baš kao što niko normalan ne komentariše ni sadržaj kanalizacije. Jer i jedno i drugo toliko zaudaraju – da bi se još i analizirao sadržaj istih.

Kaže struka da primitivci smatraju da će uz primitivne načine ponašanja na najlakši način doći do masovnog uspeha kod širokih narodnih masa, jer se nadaju da će njihov primitivizam kod njih biti prepoznat kao neobičan dar. Zato i tvoja bestidnost i nije ništa drugo nego proračunat uticaj na mase – kojima si umesto kvaliteta života podario sveobuhvatno ludilo, trulež i rasulo. Zato tvoje Zlatno doba postoji samo u tvojim razmetljivim rečima i zato je tvoja borba protiv mafije tragikomedija u kojoj jednom rukom vitlaš mačem pred masama da bi ih opčinio dok drugom rukom, ispod stola, miluješ pripadnike tvoje strankomafije, koji ti služe kao verna pseta, srećna što u sveopštoj krađi ponešto kraducnu i za sebe, a ne samo za tebe.

I da te niko ne bi ometao u tom igrokazu, gde poput dvostruke ličnosti istovremeno izigravaš i lovca i medveda, pomoći će ti najverniji poltroni. Koji predlažu da se uvede novo krivično delo, kojim bi se na pet godina robije osudili oni koji „napadaju psihički integritet i spokojstvo člana porodice najviših državnih funkcionera.

PROČITAJTE JOŠ:

Vas koji ste masakrirali spokojstvo svih članova porodice svakog opozicionara i svakog normalnog i pristojnog građanina ove zemlje, svojim besprizornim lažima, milionskim krađama, hohštaplerajima, izbornim mućkama, kapilarnim glasovima ucenjenih, ogavnom diktaturom, sejanjem straha, prevarama, pretnjama, uzurpacijom medija, progromima, gebelsovskom propagandom, stranačkim zapošljavanjem, sveopštim terorom, crnokošuljašima i bakljašima sa fantomkama navučenim na kriminalne njuške, razaranjem svih institucija i svake normalnosti. I vi i vaše porodice sad biste spokojno hteli da uživate u pustoši koju ste napravili i zločinu koji nastavljate da činite.

Pa, teško da ćete biti spokojni. Čak i kad biste doneli jedan tako sumanuti zakon, koji bi vas i formalno uzdigao u nivo nedodirljive kaste, nikada ne možete doneti zakon koji bi vam obezbedio miran san. A dolaze vremena kada ćete sve manje spavati i sve strašnije sanjati, jer što ne naplate pravo i pravda, sami ćete platiti strahom koji osećate zbog svojih zlodela. Usred Zlatnog doba, vidljivog samo u vašem novčaniku, a nevidljivim običnom čoveku, koji ima bar gram mozga.

Zato si se pohvalio da si se nedavno čuo sa Merkelovom, koja ti zamera što je češće ne zoveš, a ti, skrušeno odgovaraš da ne želiš da je mučiš, jer znaš koliko ima posla. I zašto bi mučio nju jednu, kad se ovde mirno i spokojno iživljavaš nad sedam miliona onih koji nemaju drugog posla sem da ti se pokoravaju. Ipak iz tog razgovora sa Merkelovom saznali smo krucijalnu stvar. Rekao si da te je opomenula da bi trebalo manje da pokazuješ emocije. I to je fantastično. Tu dolazimo do ključnog zaključka: Srećan je narod čijem vođi psihoterapiju obavlja vođa druge države.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom: Biće male sudnice za društvo iz ludnice!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare