Foto: TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Američko-izraelski komitet za javne poslove AIPAC saopštio je večeras da su dvoje Njujorčana, koji su prisustvovali konferenciji ove organizacije u Vašingtonu, zaraženi koronavirusom.  Konferencija, koja je trajala od 1. do 3. marta, okupila je oko 20.000 učesnika, a njoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Potvrđujemo da je najmanje dvoje učesnika iz Njujorka imalo pozitivne rezultate na testu koronavirusa. Stručnjaci sa kojima smo se konsultovali  savetuju da bi svi učesnici konferencije trebalo da slede „CDC protokol“ i da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama ukoliko se osećaju loše ili imaju neke zdravstvene nedoumice“, objavio je AIPAC na svom tviter nalogu.

AIPAC je o dvoje zaraženih učesnika obavestio sve učesnike konferencije Američko-izraelskog komiteta za javne poslove.

 

Foto: Printscreen/Twitter AIPAC

Predsednik Srbije je u Vašingtonu boravio dva dana i uz učešće na konferenciji AIPAC-a, sastao se i za zvaničnicima SAD – državnim sekretarom Majkom Pompeom, specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, zamenikom ministra odbrane Dejvidom Norkvistom, Ričardom Grenelom, ali i sa Hašimom Tačijem,