Marinika Tepić i Đorđe Vukadinović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Goran Srdanov/Nova.rs

Izjava urednika Nove srpske političke misli Đorđa Vukadinovića o Mariniki Tepić, potpredsednici Stranke slobode i pravde, koju su preneli provladini tabloidi, šerovala se na društvenim mrežama, a sam Vukadinović zbog toga se našao na meti tviteraša. On za Nova.rs navodi da je njegova izjava selektivno preneta, kao i da stoji iza svega što je rekao.

A evo šta je naveo Vukadinović u izjavi za KTV.

“Pokušaj jednog dela javnosti, jednog dela medija, ako smem da kažem i jednog dela ambasada možda da od gospođe Tepić naprave neko sada lice oko kojeg će se cela opozicija ujediniti, mislim da nije realan i ja lično mislim da nije ni dobar. Gospođa Tepić teško može biti moj lider u bilo kom smislu, ne samo, pustite mene, nego i nekim drugima. Ali deo jednog širokog fronta… ima mesta u tom frontu i za nju”, ovo je samo deo izjave Vukadinovića o Mariniki Tepić u izjavi za KTV, koju su delom preneli prorežimski mediji, a koja je imala odjeka u javnosti.

On je naveo i da u najvećoj meri poštuje njenu hrabrost, mada misli i da se “ponekad zatrči i u prazno”.

“Ne bih sveo tu priču na nju, jer u podjednakoj meri afere otkrivaju i, kako bih rekao žigošu, neki drugi. Kolega Miroslav Aleksić iz Narodne stranke ili Bora Novaković…, i mnogi drugi, pogotovo na lokalu koji možda ne upadaju toliko u oči, ne stižu do velikih medija”, rekao je urednik NSPM.

On je naveo da u širokom opozicionom frontu ima mesta i za Tepić.

“Ali, to da bude neki faktor oko kojeg će se okupiti opozicija, mislim da od toga nema ništa. Imam na umu pre svega njen minuli politički rad. Ne možemo mi tražiti dlaku u jajetu, moramo hvatati široko, praviti što šire saveze, ali očekivati da sada svo šarenilo i pluralizam srpske opozicione scene se na neki način redukuje i svede na gospođu Tepić kao nekog ko treba da je povede, od toga nema ništa, a pogotovo sebe ne bih video u toj priči”, izjavio je Vukadinović.

Nakon ovakvih navoda, prorežimski mediji preneli su delom izjavu Vukadinovića, ističući u prvi plan da je kandidat stranih ambasada. Usledili su zatim i napadi, ali i uvrede tviteraša na račun urednika NSPM. Oni su navodili da na ovaj način samo pomaže Vučiću i upitali za koga on radi.

“Stojim iza svega što sam rekao”

Đorđe Vukadinović nije želeo dalje da komentariše navode o Tepić. Za portal Nova.rs kratko je rekao da je tu izjavu dao pre više od mesec dana, te da su je juče uzeli i selektivno zavrteli režimski mediji.

“Stojim iza svega što sam rekao, ali neću da dolivam ulje na vratru, pogotovo ne po tajmingu i dinamici koji diktiraju režimski mediji. Ali, ne bežim ni od otvorene rasprave unutar opozicije o odnosima, kandidatima, platformi… Samo ne bih da ta stvar bude ‘koska’ za skretanje teme sa afera i odnosa unutar vlasti. Zato u ovom trenutku ne bih više o tome”, naveo je Vukadinović.

Portal Nova.rs kontaktirao je ovim povodom i Mariniku Tepić, ali ona nije odgovarala na naše pozive i poruke.

BONUS VIDEO Nesvakidašnja kontrola izbora u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare