Deo opozicionih stranaka, među kojima je Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri ocenio je da je današnji kontramiting Srpske napredne stranke pokazatelj koliko je jedna stranka "zarobila" državu, te da ceo skup treba da nosi naziv "Srbija sramote", a ne kako ga je Vučić nazvao - "Srbija nade". Stranke su pozvale predsednika da podnese ostavku, jer je to, prema njihovim rečima, jedini izlaz iz ove "političke krize".

„S obzirom na način na koji je ovaj skup organizovan, nedopustive pritiske, ucene i pretnje kojima je bio izložen ogroman broj ljudi, a naročito ljudi zaposleni u lokalnim samoupravama i javnom sektoru i činjenicu da je u organizaciji jednog stranačkog skupa upregnut celokupan državni aparat, današnji događaj jedino pokazuje u kojoj meri je jedna stranka zarobila državu i na kakav strašan način ponižava sopstvene građane. Utoliko skup koji je vlast nazvala ‘Srbija nade’ predstavlja zapravo ‘Srbiju sramote’!“, navedeno je u zajedničkom saopštenju koje je upućeno predsedniku.

Pročitajte još...

Ove stranke su ocenile da će reakcija građana, njihov bes i gnev da se s pravom pojačaju.

„U takvoj situaciji, jedini izlaz iz duboke političke krize u koju je zemlja ušla predstavlja ostavka Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih, fer i demokratskih izbora na svim nivoima. U suprotnom će se tenzije dodatno pojačavati sa mogućim pogubnim posledicama za koje će isključivu odgovornost snositi aktuelni režim i Aleksandar Vučić“, dodali su.

BONUS VIDEO Miting SNS: Uvek nađu način da izvrše pritisak, naročito u manjim sredinama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare